2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Holistinis požiūris į verslą.


Prisipažįstu, kad šį straipsnį rašau kaip eksperimentą. Kabinu naują požiūrį ir bandau kažkaip suvesti galus. Nežinau kaip pasiseks. Bet tai nėra pirmas kartas kai gyvenime darau kažką naujo.

Kodėl vieniems sekasi sukurti verslą, o ir ne tik verslą, bet ir kitas gyvenimo sritis, o kitiems ne. Kodėl išlošęs milijoną vienas jį praleidžia per nepilnus metus ir pasilieka dar blogesnėje padėtyje nei buvo, o kitas sugeba sukurti klestintį verslą ir t.t. Kodėl didesnė dalis verslininkų sužlungu jau pirmais metais, o kiti per artimiausius penkis metus? Kodėl didesnė dalis TM užsiimantys meta šį verslą?

Gamtoje visur yra pusiausvyra. Monada in jan vaizduoja pusiausvyrą. Ši monada tai ne vien tik vyriškas ir moteriškas pradas. Ji turi daug reikšmių.


Matote dvi monadas: didesnę ir mažesnę. Viena turi daugiau potencijos, kita mažiau. Panagrinėkim monadą šiuo aspektu: žinios ir gebėjimai-pinigai, turtas. Mažos žinios, menki gebėjimai-menki pinigai. Didelės žinios, dideli gebėjimai-dideli pinigai.

Tikslas, iš mažos monados padaryti didelę. Sprendimas.

Tuo tikslu nagrinėkime dvi situacijas: žmogų atėjusį į MLM ir smulkų verslininką išėjusį iš darbuotojo. Sakysim, kad smulkus verslininkas tai buvęs geras bandelių kepėjas, kurį draugai įtikino atidaryti savo verslą, o ne „dirbti dėdei“.

Kaip ir sakiau apie 90% visų smulkių verslininkų žlunga jau pirmais metais, likusioji dalis per artimiausius penkis metus. Kur šuo pakastas? Su MLM situacija analogiška. Nors tai yra toks pat verslas kaip ir visi kiti.

Sakysim, kad verslininkas prisiskolino pinigų ir sukūrė savo verslą. Kitaip sakant, jis padidino vieną monados pusę, bet kita pusė liko tokia pati. Kas yra ta kita pusė? Žinios ir gebėjimai būdingi verslininkui. O kepėjo žinos šiuo atveju turi ženkliai mažesnę reikšmę.

O tai lygiai tas pats kas išlošti milijoną ir neturėti supratimo apie pinigus. Su MLM verslu viskas analogiška, tik rizika ženkliai mažesnė.

Taigi, o kaip didinti monadą? Kaip padaryti taip, kad viena monados pusė prilygtų antrajai bet kuriuo vystymosi periodu?

Didinti neigiamą monados pusę. Kai didinsime neigiamą monados pusę tai teigiama didės savaime. Kitaip sakant į savo gyvenimą reikia priimti tai kas neigiama, nemalonu.

Kaip tai atrodo praktiškai? Kepėjui reikia pradėti analizuoti verslo pradmenis, buhalteriją, reklamą ir kt. Tinklininkui reikia pradėti bendrauti su žmonėmis ir nebijoti išgirsti „NE“. Ir nepykti, jei išgirsti „NE“. REIKIA PRIIMTI VISKĄ KAS YRA NEIGIAMA IR NEMALONU PAČIAM.

Dar dažnesnis atvejas kai monada iš pradžių didėjo, bet vėliau sustojo. Tai pergyvena daugelis verslininkų ir tinklininkų.

Šiandien daugelis tinklininkų ir verslininkų bijo lysti į internetą. Nes tai kažkas nepažįstamo, svetimo, paslaptingo. NEMALONAUS.

Mano draugai Linuksistai. Bilo Geitso aš nemėgstu. Naudojuos linux operecine programa. Bet, Bilas teisus: nesi internete-nėra tavęs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą